Our objective, BLOOM-ing your INVESTMENT

Solutii si masuri tehnice pentru reducerea riscului securitatii informatiei

Implementarea unui sistem de management al securității informației conform cerințelor standardului ISO/IEC 27001 îmbunătățește în mod decisiv nivelul de protejare a informațiilor din cadrul unei organizații. Noi putem oferi solutii pentru asigurarea securității informațiilor din cadrul organizației si pentru pregatirea companiei in vederea obtinerii standardului ISO/IEC 27001. Clientul trebuie sa constientizeze ca investitiile pentru eliminarea  breșelor de securitate sunt nesemnificative comparativ cu anvergura consecintelor pe care ar trebui sa le suporte in cazul incidentelor  de securitate a infromației, precum pierderea reputației, a încrederii partenerilor de afaceri și chiar suportarea unor consecințe legale.
 
Analiza riscului securității informației este utilizată la identificarea cerințelor de securitate pentru organizație, și in funcție de contextul particular, identifică măsurile necesare pentru a reduce riscul la un nivel acceptabil.

În completare la serviciile de consultanță pentru implementarea unui sistem de management al securității informației conform cerințelor standardului ISO/IEC 27001, firma noastră vă poate furniza o gamă extinsă de măsuri tehnice pentru reducerea riscului identificat.

Astfel, firma noastră poate pune la dispoziție soluții pentru:
- controlul accesului fizic și logic
- managementul capacității
- controlul împotriva software-ului malițios (virusuri, programe neautorizate de administrare de la distanță etc.)
- protejarea datelor critice
- monitorizarea și jurnalizarea infrastructurii critice
- managementul rețelelor
- transferul informațiilor
- analiza și testarea sistemelor informatice
- managementul incidentelor
- managementul continuității afacerii

În funcție de infrastructura deținută de organizație, firma noastră poate oferi consultanță pentru  configurarea acesteia în vederea conformării cu cerințele standardului ISO/IEC 27001, fără a fi nevoie de achiziționarea de soluții tehnice suplimentare.

Măsurile tehnice furnizate sunt ajustate și adaptate în funcție de riscul real, de contextul și de bugetul organizației. Aceste măsuri includ atât soluții comerciale consacrate, cât și soluții bazate pe platforme flexibile și software liber sau soluții dezvoltate intern de firma noastră. Putem dezvolta  soluții dedicate și măsuri tehnice fiabile si economice pentru o protecție ridicată împotriva potențialelor riscuri asupra confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor.